Krama en el MUV! Circuito música urbana de València

Una volta passada l’edició de l’any 2023 en la qual més de 2000 persones van acudir a la gairebé vintena de concerts i activitats desenvolupades en el marc del MUV!23, el festival urbà torna amb energies renovades per a oferir al seu nombrós públic una particular mescla de músiques per a fer carrer d’estils i tendències variades que ompliran de ritmes, cançons, somriures i melodies, el barri del Cabanyal-Canyamelar durant l’últim cap de setmana de febrer, els dies divendres 23 i dissabte 24 de febrer de 2024.

https://www.muvfest.com

Krama és un grup que ofereix una proposta musical innovadora, basada en composicions pròpies elaborades a partir de la música de Grècia i els Balcans des d’un enfocament actual. A Krama trobem també influencies de la música d’Orient pròxim i amb reminiscències del rock. La sonoritat de grup es consolida l’ ús de la guitarra de vuit cordes, el sarangi, la lyra de Pontos, el contrabaix i percussió basada en un set amb instruments tradicionals.

La veu és mediterrània, melismàtica, flexible i potent. Amb ritmes de música tradicional de vegades a partir de compassos de 7, 11 o 13 temps, els músics de Krama despleguen murs sonors juntament amb modes musicals mediterranis orientals (Sabah, hizaz) creant un entorn de vegades líric i tranquil i en altres moments enèrgic i sòlid. Les seves lletres són pròpies, però sobretot utilitzen poesia de Kostas Karyotakis, Estellés o Elitis. Krama ha participat en festivals d’àmbit nacional com Etnomusic, Folk Segovia, Fira Mediterrània de Manresa, Mercat de Música Viva de Vic, Música al Castell de Denia i han realitzat actuacions en països com Algèria, Egipte, Hongria i Alemanya. Han rebut el premi Ovidi Montllor per al millor disc del 2010 en la categoria folk.

https://drive.google.com/file/d/1PgWxkFqMmUvidBQIm09iQnnR7aExvZwf/view?usp=sharing

Deixa un comentari